19. 10. 2011

Antonio Orozco

Zpěvák a dokonalý textař :)
  Antonio Orozco se narodil 23. listopadu 1972 v Barceloně a své dětství prožil v Hospitalet de Llibregat, které spadá pod Barcelonu. Ke své zálibě k skládání písní, zpívání a hraní na kytaru přišel ve svých 15 letech při své cestě do Sevilly, kde poblíž řeky Guadalquivir slyšel hrát místní kluky. Proto si za první vydělané peníze koupil svou první kytaru, kterou má dodnes. Žil v španělsko-romské komunitě, a z tohoto prostředí čerpal při své tvorbě.
  Napsal své první album, které prezentoval po různých barech ve městě. V roce 2000 získal producenta a vydává jej pod názvem Un Reloj y una Vela, kterého se prodalo více než 100 tisíc kopií. Dalším albem bylo Semilla del Silencio vydané v roce 2001. Své třetí album El Principio del Comienzo vydal již u společnosti Universal Espaňa v roce 2004. V roce 2005 vydává sbírku jeho 12 nejlepších písní pod názvem Antonio Orozco. Poté účinkuje jako předskokan na americkém turné kolumbijského zpěváka Juanese, což byl jeho způsob jak o sobě dát vědět na americkém trhu.
   Potom vydal další dvě velmi úspěšná alba, a to Cadizfornia (2007) a Renovacio (2009). Poslední album Diez (2011) vyšlo před pár dny.
  Mezi jeho neúspěšnější duety patří např. s Malú - "Devuélveme la Vida"; s Luisem Fonsim - "Ya lo Sabes" nebo Lucií Silvas - "What You´re Made Of".
  Roku 2013 vydal album Dos Orillas.


Žádné komentáře:

Okomentovat